Regisseur Villeneuve wil van Dune een filmtrilogie maken

News
donderdag, 31 augustus 2023 om 13:00
rsz dune st 5 jpg sd high copyright c 2020 warner bros entertainment inc all rights reserved photo credit courtesy of warner bros pictures and legendary picturesf1700149552
Volgend jaar komt Dune 2 eraan, maar daar wil regisseur Denis Villeneuve het niet bij laten. De Canadees wil er namelijk een filmtrilogie van maken.
Met het verfilmen van Dune is een droom uitgekomen voor Denis Villeneuve, die eerder al furore maakte met onder andere Blade Runner 2049, Prisoners en Arrival. Het was een zeer ambitieus project voor de regisseur, maar Warner Bros. had er iets minder vertrouwen in. De producent wilde namelijk pas groen licht geven voor Dune 2 als het eerste deel goede zaken zou doen in de bioscoop. Ondanks dat Dune eindigt met een heel open einde.
Uiteindelijk was de film een enorm succes en kreeg de regisseur groen licht voor een sequel. Maar Villeneuve heeft nog meer plannen met de franchise. In gesprek met Empire Magazine laat hij weten dat hij een derde Dune-film wil maken, gebaseerd op Dune Messiah.

“Als het me lukt om een trilogie te maken, zou dat de droom zijn. Ik kan verklappen dat er al wat woorden op papier staan.”

Volgens Villeneuve heeft Frank Herbert het derde boek geschreven als reactie op lezers die protagonist Paul Atreides als een held zien. De regisseur stelt dat dat niet het plan was van Herbert en de nieuwe films zouden meer trouw zijn aan de visie van de schrijver.

Dune 2 release uitgesteld

De productie van Dune 2 is ondertussen al een tijdje klaar, maar fans moeten nog wel even geduld hebben. Warner Bros. heeft namelijk de release van de film uitgesteld van 3 november naar 15 maart 2024.
De reden daarvoor is de staking van SAG-AFTRA, de vakbond van acteurs in Hollywood. Door de staking mogen acteurs namelijk ook niet deelnemen aan promoties voor films, waaronder het geven van interviews en het bijwonen van premieres.

Populair Nieuws