TikTok test een eigen AI chatbot

News
vrijdag, 26 mei 2023 om 9:30
tiktok 5323005 1920f1600075938
De AI chatbots schieten als paddenstoelen uit de grond. Naast het bekende ChatGPT zijn bijvoorbeeld Microsoft en Google bezig aan de uitrol van een bot. Nu lijkt het mogelijk dat ook TikTok een eigen chatbot krijgt.
TikTok is bezig met kunstmatige intelligentie, zo bevestigt het bedrijf op Twitter. Deze heet Tako en is gebaseerd op een AI-model van een derde partij, al is niet bekend welke partij dat is. Volgens TikTok is de test momenteel nog beperkt tot de Filipijnen.
De bedoeling van de bot is dat je makkelijker content kunt vinden. Screenshots die gedeeld zijn met The Verge laten zien dat de bot boven je profielfoto te vinden is. Wanneer je een vraag stelt krijg je daar antwoord op en laat TikTok gerelateerde content zien.

Komt de TikTok AI chatbot naar Nederland?

Er zijn momenteel geen plannen buiten deze test, maar TikTok heeft wel een handelsmerk aangevraagd op de naam Tako. Als de test een succes is, is het dus niet uitgesloten dat de feature ook naar Europa komt. Uiteraard kan het ook zijn dat het hele plan op de plank belandt.
Er zijn trouwens wel wat obstakels voor een uitrol van de bot in Nederland en de rest van Europa. De EU wil AI chatbots namelijk reguleren op een manier die de CEO van ChatGPT momenteel te streng vindt, dus het zal moeten blijken of TikTok zich wel aan de regels wil gaan houden. Daarbovenop is TikTok zelf in opspraak en wordt er gesproken over een potentieel verbod op de app, iets wat zelfs al geldt voor ambtenaren.