Ontwikkeling STALKER 2 stilgelegd wegens oorlog Oekraïne

News
vrijdag, 04 maart 2022 om 15:00
stalker 2f1609835032
De ontwikkeling van STALKER 2 is stilgelegd wegens de Russische invasie van Oekraïne. Dit bevestigt ontwikkelaar GSC Game World in een video.
Het bedrijf is gevestigd in de hoofdstad van Oekraïne, Kiev, dat herhaaldelijk het doelwit is geweest sinds het begin van de oorlog. Fans uitten sinds vorige week dan ook hun zorgen voor de studio. De video die het bedrijf geplaatst heeft is een reactie hierop.
In de video legt GSC Game World uit dat het vorige week bezig was met een video over motion capture om aan fans te laten zien hoe de cutscenes in de game gemaakt worden. ‘’Vorige week was jaren geleden,’’ vertelt de studio in de video. ‘’Ons land wordt gedwongen om weer te vechten voor zijn bestaan. Het lijkt erop dat dit de prijs is voor vrijheid.’’
‘’Deze video is ons antwoord op de ‘hoe gaat het met jullie?’ vraag,’’ vervolgt de video. ‘’We streven er nu naar om onze medewerkers en hun gezinnen te helpen overleven.’’ De studio geeft aan dat de ontwikkeling van de game naar de zijlijn is geschoven. ‘’Maar we gaan zeker door. Na de overwinning. Eer aan Oekraïne.’’
Let op: de video toont beelden van de oorlog die als schokkend kunnen worden ervaren.

Releasedatum STALKER 2

STALKER 2 stond gepland om uit te komen in december dit jaar voor PC en Xbox Series X/S. Of dit nog steeds zo is is niet bekend, maar er kan vanuit worden gegaan dat de game enige vertraging zal oplopen.