Pathé zet Stars om in donaties aan Oekraïne

News
vrijdag, 04 maart 2022 om 15:30
pathe thuisf1588349180
De oorlog in Oekraïne maakt veel los in de samenleving. Ook in de cultuursector zijn veel reacties op de situatie. Zo maakt Pathé het mogelijk om je Stars te doneren aan Oekraïne.
Wie vaste klant is bij Pathé-bioscopen zal vast bekend zijn met All Stars. Met dit spaarsysteem kun je spaarpunten (Stars) van de keten verdienen. Die kun je vervolgens uitgeven aan bijvoorbeeld consumpties en bioscoopkaartjes. Ook kun je meedoen aan allerlei acties.
Maar nu kun je je Stars inzetten voor een altruïstischer doel. In de All Stars shop kun je er vanaf nu voor kiezen om je Stars te doneren aan Oekraïne. Elke donatie van 100 Stars wordt door Pathé omgezet in een geldbedrag dat naar Giro 555 gaat. Op die manier kun je de burgers van Oekraïne steunen. Uiteraard kan dan ook door direct aan Giro 555 te doneren.

Ook Pathé-voorstelling ten gunste van Giro 555

Niet alleen met Stars kun je een steentje bijdragen aan steun voor Oekraïne. Op donderdag 10 maart kun je namelijk ook de film Olga bezoeken bij Pathé. De opbrengsten van van deze voorstellingen worden ook gedoneerd aan Giro 555.
Olga is een film uit 2021 over een jonge Oekraïense turnster, Olga. Zij woont ten tijde van de Oerkraïense revolutie van 2013 in Zwitserland. Toch komt de revolutie dichtbij wanneer haar familie er bij betrokken raakt. De film werd op veel festivals voor prijzen genomineerd en won er ook een aantal.