STALKER 2 krijgt releasedatum én epische gameplaytrailer tijdens E3 livestream!

News
zondag, 13 juni 2021 om 19:33
stalker2 art1f1623604409
Studio GSC World teasde afgelopen week al op meer informatie rondom de nieuwe STALKER-game, tijdens de E3-livestream van Microsoft was het dan eindelijk zover: het nieuwe deel in de horrorfranchise wordt niet alleen getoond middels een actievolle gameplaytrailer, maar krijgt ook direct een releasedatum in 2022 mee!
De STALKER-franchise beslaat een drietal games die ruim tien jaar geleden werden uitgebracht. Een opvolger, genaamd STALKER 2, zat al jaren in de pijplijn maar kende een moeizame weg. Studio GSC kende de nodige problemen en jaren leek het erop alsof het vervolg op de originele trilogie een net zo grote meme zou worden als Half Life 3. Niets is (gelukkig) minder waar.

Unreal Engine maakt STALKER 2 schijnen

Tijdens de E3-livestream van Microsoft toont GSC World de eerste écht gameplay trailer van STALKER 2: Heart of Chernobyl. Eerder verscheen al een video over het nieuwe hoofdpersonage, enkele dev-diaries en een videorender van een aantal wapens en bijbehorende modificaties. Nu is het tijd voor het echte werk!
STALKER 2 zal zich, net als voorgangers Clear Sky, Schadow of Chernobyl en Call of Pripyat afspelen in The Zone: het gebied rondom de Exclusion Zone in Oekraïne waar jaren geleden een kernramp heeft plaatsgevonden. Jij stapt in de schoenen van een persoon die maar al te graag de gevaren van het gebied opzoekt en de nodige rubles verzameld door mutanten te jagen, artefacts te vinden en missies voltooit.
De uitermate problematische X-ray engine is bij het grofvuil gezet en in plaats daarvan zal STALKER 2 gebruikmaken van de Unreal Engine. Iets dat gezien de gameplaybeelden een ontzettend goede keuze blijkt te zijn.
Fans van de eerdere STALKER-games zullen ongetwijfeld een hoop herkennen: de monsters (fleshes en bloodsuckers), menselijke vijanden (bandieten met hun trainingsbroek van Adidas) en een aantal wapens. Toch is er ook voldoende nieuws te zien in de trailer, voornamelijk locaties, beduidend betere graphics en animaties.

STALKER 2: Hearts of Chernobyl releasedatum

Waar GSC World in eerste instantie vasthield aan 2021 als releasejaar voor STALKER 2, is dat gezien de huidige situatie rondom COVID logischerwijs niet gehaald. In plaats daarvan is gekozen voor een releasedatum in 2022, namelijk 28 april. De game zal dan verschijnen op de PC en de Xbox Series X/S. Géén PlayStation-editie dus vooralsnog!