Update - Officieel: STALKER 2 release uitgesteld naar eind 2022

News
woensdag, 12 januari 2022 om 16:50
stalker2 art1f1623604409
Officieel staat de releasedatum voor STALKER 2 momenteel nog op 28 april 2022. Volgens nieuwe geruchten wordt de game binnenkort alleen uitgesteld naar het najaar van 2022.

Update - Uitstel STALKER 2 officieel bevestigd

We hebben niet lang hoeven wachten op een officiële bevestiging vanuit GSC Game World. De ontwikkelaar heeft namelijk via een verklaring laten weten dat de release van STALKER 2: Heart of Chernobyl wordt uitgesteld naar 8 december 2022.

Origineel bericht

Al sinds 2010 wachten fans van de STALKER-reeks op een nieuw deel in de franchise. Dit jaar moet het dan eindelijk zover zijn, met de release van STALKER 2: Heart of Chernobyl. Op E3 vorig jaar is aangekondigd dat de game zal uitkomen op 28 april, maar mogelijk moeten fans nog wat langer geduld hebben.
Volgens de Oekraïense YouTuber Oldboi wordt de game namelijk uitgesteld naar het najaar van 2022. Dat meldt hij in een nieuwe video. Oldboi claimt dat het uitstel bekend zal worden gemaakt in een volgende update over STALKER 2 door ontwikkelaar GSC Game World. Het is niet de eerste keer dat de YouTuber met geruchten over de game komt, die later blijken te kloppen. Het zou dus goed mogelijk zijn dat STALKER 2 binnenkort echt wordt uitgesteld.

In next-gen Chernobyl verkennen

De nieuwe STALKER-game lijkt een ambitieus project te worden. De nieuwe titel van GSC Game World wordt namelijk gemaakt met Unreal Engine 5 en komt alleen uit voor PC en de Xbox Series X/S. Momenteel is er nog geen release op de PlayStation 5 officieel bekendgemaakt, maar volgens eerdere geruchten is die versie ook in de maak. De PS5-versie zou dan eind 2022 of begin 2023 moeten verschijnen.
In STALKER 2: Heart of Chernobyl mogen spelers weer Chernobyl en de omgeving daar omheen verkennen. De regio is door alle kernenergie alleen omgetoverd tot een hel op aarde, maar gemuteerde monsters en nucleaire stormen. Chernobyl huisvest alleen ook veel waardevolle spullen, wat een hoop schatjagers aantrekt, inclusief de protagonist.
Dit bericht is op 12 januari 2022 bijgewerkt.