'Ontwikkeling Nintendo Switch 2 loopt goed'

News
woensdag, 10 mei 2023 om 15:30
20211005 switcholed8f1633465772
De Nintendo Switch is één van Nintendo’s best verkochte systemen ooit, maar de verkoop van de console stagneert steeds meer. Er wordt dan ook al tijden gespeculeerd over een nieuwe console. De ontwikkeling daarvan zou goed verlopen, volgens het blad Nikkei.
Bij de laatste kwartaalbespreking van Nintendo bleek dat het niet goed gaat met de Switch-verkoop. Hij was aanzienlijk gedaald en Nintendo had het verkoopdoel van het afgelopen belastingjaar niet gehaald. Dat doel was al naar beneden bijgesteld, dus de cijfers kunnen zeker teleurstellend worden genoemd.
De introductie van een nieuwe console lijkt de manier om hardware-verkoop meer leven in te blazen. Ook de hoge leeftijd van de Switch maakt het een logische zet om een nieuwe console te introduceren. Bronnen die dicht bij Nintendo staan vertellen Nikkei dan ook dat er goede voortgang wordt gemaakt met de ontwikkeling van een Switch-opvolger.

Wanneer verschijnt de Nintendo Switch 2?

Toch is er nog enig geduld vereist voordat de Switch 2 in de winkel ligt. Nintendo gaf al aan dat de nieuwe console niet in dit belastingjaar uitkomt. Datzelfde krijgt Nikkei nu ook te horen: de Switch 2 ligt op zijn vroegst in het voorjaar van 2024 in de winkel.
De onthulling van het nieuwe systeem kan natuurlijk wel eerder komen. Nintendo heeft voor het najaar van 2023 opvallend weinig op de planning staan qua games, wat door sommigen wordt opgevat als teken dat de gamingreus zich al opmaakt voor de lancering van de Switch 2. Een andere mogelijke verklaring is dat Nintendo niet te veel wil afleiden van Tears of the Kingdom.