'Honda en Aston Martin worden partners in Formule 1'

News
woensdag, 10 mei 2023 om 16:30
si202211130440f1678263855
Na het avontuur met Red Bull is Honda op zoek naar een nieuwe partner in F1. Die lijkt de Japanse motorfabrikant nu gevonden te hebben in Aston Martin.
Honda heeft een opvallende geschiedenis in de Formule 1. De motorfabrikant is zeer succesvol geweest, maar heeft ook minder goede keuzes gemaakt. Zo besloot Honda aan het einde van 2008 de sport te verlaten en het team te verkopen. Datzelfde team, onder de naam Brawn GP, won het jaar erop meteen het kampioenschap.
En precies wanneer Honda weer won na een aantal zeer tegenvallende jaren, besloot het bestuur om de stekker uit het F1-project te trekken in 2021. Het nieuwe bestuur wil alleen toch wel weer doorgaan in de Formule 1, maar dat kan niet meer samen met Red Bull Racing na 2025. Het team van Max Verstappen heeft namelijk besloten om haar eigen motoren te maken, nadat Honda initieel besloot om ermee te stoppen.
Daarom is Honda op zoek naar een nieuwe partner in de Formule 1. Volgens The Race is die zoektocht nu ten einde. De publicatie zegt van meerdere bronnen te hebben gehoord dat Aston Martin en Honda een samenwerking aangaan, om motoren te leveren aan het team vanaf 2026 - het jaar dat de nieuwe motorreglementen ingaan.

De groene Red Bull

Het is niet de eerste keer dat Aston Martin dezelfde tactiek als Red Bull Racing volgt. Het team van Lawrence Stroll volgt namelijk hetzelfde design als Red Bull in grote lijnen en heeft nu ook een opvallende ontwerper aangetrokken.
Sinds dit seizoen werkt namelijk Dan Fallows als technisch directeur bij Aston Martin. Fallows was eerst de rechterhand van Adrian Newey bij Red Bull Racing. Hij is dan ook goed bekend met het ontwerp van de RB18 en RB19, waar hij zelf aan heeft meegewerkt.