‘Nintendo Switch 2 wordt deze zomer onthuld’

News
dinsdag, 18 april 2023 om 12:30
20211005 switcholed8f1633465772
Er gaan steeds meer geruchten over een opvolger van de Switch">Nintendo Switch. Aangezien de Switch in zijn zevende levensjaar zit, is het niet ondenkbaar dat er relatief snel een vervanger is. Er wordt nu zelfs beweerd dat de Switch 2 deze zomer nog wordt onthuld.
Er wordt al een tijdje druk gespeculeerd over de opvolger van de Nintendo Switch. Veel mensen lijken er van uit te gaan dat deze console ergens begin 2024 verschijnt. In dat geval zou de onthulling dit jaar al kunnen zijn.
Dat wordt nu ook beweerd door YouTuber Mike Odyssey. Hij beweert van verschillende bronnen gehoord te hebben dat de Switch 2 in een Nintendo Direct in juni of september wordt onthuld. Eén van die bronnen beweerde eerder dat er een Tears of the Kingdom Direct zou zijn op 12 april. Dat er vervolgens op 13 april een trailer live werd uitgezonden maakt het mogelijk dat diegene inderdaad iets kloppends had gehoord.

Wordt de Switch 2 snel onthuld?

Dat wil alleen niet zeggen dat dit nieuwe gerucht over de Switch 2 klopt. De eerdere voorspelling voor een Tears of the Kingdom Direct was een beetje een open deur, aangezien de voorspelde datum precies een maand voor release was. Claims dat de Switch 2 in een Direct in juni of september wordt onthuld zijn ook makkelijk te verzinnen, aangezien er in die twee maanden toch al vaak een Direct is.
Het is overigens maar de vraag of er dit jaar überhaupt een Nintendo Direct zal zijn in juni: voorheen stond deze in het teken van E3 en dat evenement gaat dit jaar niet door. Verder kan het best zijn dat de Switch 2 in een geheel eigen presentatie wordt onthuld. Dat was bijvoorbeeld ook het geval met de huidige Switch.