‘Apple brengt nieuw product overhaast uit’

News
maandag, 13 maart 2023 om 10:00
apple 132960
Als we geruchten mogen geloven komt Apple in de loop van dit jaar eindelijk met een Mixed Reality headset. Dit apparaat is al jaren in ontwikkeling bij Apple, maar is nog altijd niet officieel onthuld. Dat de headset binnenkort eindelijk uitkomt, betekent alleen niet dat hij daadwerkelijk af is, zo wordt nu beweerd.
Financial Times meldt dat het intern nogal hommeles is over de AR/VR Mixed Reality-bril van Apple. CEO Tim Cook en COO Jeff Williams zouden het designteam namelijk onder druk zetten om de headset zo snel mogelijk op de markt te brengen. Dit terwijl het designteam juist vindt dat de headset en gerelateerde producten helemaal niet klaar zijn om de markt op te gaan. Er waren eerder vergelijkbare berichten dat de headset zoveel aandacht opeist dat er geen tijd meer is voor bijvoorbeeld de iPhone 15.
Het design team wil namelijk een lichte en vooral verder doorontwikkelde AR-bril uitbrengen. Er zou alleen nog wel een paar jaar overheen gaan voordat een dergelijke bril klaar is. Tim Cook wil daarom juist haast maken met een bril die wat meer lijkt op een VR-bril zoals we die nu kennen, waarmee je bijvoorbeeld 3D video’s kan kijken en virtuele avatars kunt gebruiken in FaceTime.

Waarom wil Tim Cook de Mixed Reality headset zo snel uitbrengen?

Dat Cook de Mixed Reality headset overhaast wil uitbrengen zou grotendeels te maken hebben met zijn eigen gevoelens richting het apparaat. De headset zou namelijk het eerste Apple-platform zijn dat geheel onder leiding van Tim Cook is ontstaan. Hoewel de Apple Watch ook voor het eerst verscheen onder leiding van Cook, zou Steve Jobs nog veel invloed hebben gehad op de ontwikkeling van het apparaat.
Onenigheid over de Mixed Reality headset zou inmiddels voor flinke spanningen zorgen binnen Apple. Sinds het vertrek van designer Jony Ive zou ontwikkeling van nieuwe producten steeds vaker onder leiding staat van mensen die geen achtergrond hebben in design of techniek. Medewerkers geven aan dat het minder leuk is geworden om bij Apple te werken.