‘Apple werkt aan opvallende Siri verandering’

News
maandag, 07 november 2022 om 13:30
apple 132960
Wie in het Apple ecosysteem zit zal ongetwijfeld bekend zijn met Siri. De virtuele assistent van Apple kan veel voor je doen of opzoeken en wordt wakker als je “Hey Siri” zegt. Maar Apple wil dat verder gaan stroomlijnen, zo meldt Bloomberg.
“Hey Siri, bel mama” wordt relatief snel misschien wel “Siri, bel mama”. Apple zou er namelijk aan werken om het woordje “hey” onnodig te maken als je een verzoek hebt voor Siri. Intern zou Apple het al uitgebreid testen onder medewerkers.
Die uitgebreide tests zijn ook nodig, want de verandering is niet zo eenvoudig als hij lijkt. Als het Siri commando wordt veranderd in alleen “Siri” moet de assistent dat woord namelijk wel kunnen begrijpen in allerlei verschillende accenten en dialecten. Dat is veel makkelijker met de twee woorden “Hey Siri”.
Toch heeft het zo zijn voordelen om de activatie van Siri in te korten. Het wordt bijvoorbeeld een stuk sneller om meerdere vragen achter elkaar te stellen. Amazons Alexa heeft dat voordeel al een tijdje. Bij Google’s assistent moet je nog wel “hey” of “OK” zeggen, maar voor vervolgvragen hoef je helemaal geen activatie-zin meer te zeggen.

Wanneer gaat Apple “Hey Siri” afschaffen?

Bloomberg zou vernomen hebben dat Apple de kortere Siri-trigger ergens volgend jaar wil introduceren. Het kan alleen ook 2024 worden voordat Siri haar eigen naam goed genoeg kan herkennen. Ook met “Hey Siri” gaat het nog wel eens mis, dus het zal moeten blijken of alleen “Siri” daadwerkelijk een verbetering is.