Omstreden Activision Blizzard CEO gaat snel weg

News
donderdag, 21 december 2023 om 13:00
activision blizzard hqf1627465674
Activision Blizzard is de afgelopen twee jaar voornamelijk in het nieuws geweest vanwege de overname door Microsoft. Niet al te lang daarvoor was het bedrijf alleen ook veel in het nieuws vanwege de werkomstandigheden en de rol van Bobby Kotick in die kwestie. Nu is eindelijk duidelijk wanneer Kotick vertrekt.
Er gingen al een tijdje geruchten dat een succesvolle overname van Activision Blizzard zou betekenen dat Bobby Kotick weg zou gaan. Kort na de overname werd bevestigd dat hij inderdaad zou vertrekken, rond het einde van dit jaar. Nu is er een datum bekend, namelijk 29 december. Aangezien dat de laatste werkdag van 2023 is, is het geen heel verrassende datum.
Er is nog geen vervanger aangekondigd voor Kotick. Wanneer hij vertrekt zullen de studio’s binnen Activision Blizzard tijdelijk onder Matt Booty vallen. Hij is hoofd van game content en studio’s bij Xbox.
Kotick werd in 1991 CEO van Activision en was mede-verantwoordelijk voor de fusie van Activision en Blizzard in 2008. In een memo van Xbox-baas Phil Spencer wordt Kotick bedankt voor zijn bijdrage aan de game-industrie. Ook zijn bijdragen tijdens en na het overnameproces worden gewaardeerd (via The Verge).

Bobby Kotick was omstreden als Activision Blizzard CEO

Veel medewerkers van Activision Blizzard zullen Kotick waarschijnlijk niet missen. Onder zijn leiderschap was er namelijk een behoorlijk toxische werkomgeving bij Activision Blizzard en Kotick zelf werd ook beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Ook zijn er veel berichten geweest dat Kotick zich op vervelende manieren heeft bemoeid met de ontwikkeling van bepaalde games. Een deel van de vertraging van Overwatch 2 zou bijvoorbeeld direct aan Kotick te wijten zijn.