Sony: “Microsoft kan ons inhalen met Activision Blizzard”

News
woensdag, 20 december 2023 om 11:30
activision blizzard hqf1627465674
Met een waarde van zo’n 69 miljard dollar is de overname van Activision Blizzard door Microsoft de grootste ooit in de game-industrie. Sony heeft er de afgelopen twee jaar geen geheim van gemaakt dat het bedrijf zich zorgen maakt om de gevolgen van deze overname. Een interne presentatie maakt nu duidelijk waar Sony zich vooral druk om maakt.
Er is veel informatie op straat beland na een grote hack bij Insomniac Games. De gelekte bestanden gaan alleen niet uitsluitend over de zaken van Insomniac. Er is namelijk ook een presentatie uitgelekt waarin Sony uitlegt hoe het ingehaald kan worden door Microsoft na de Activision Blizzard overname (via Eurogamer).
Met de overname heeft Microsoft nu natuurlijk het populaire Call of Duty in hadenen, maar ook een store in de vorm van Battle.net en Candy Crush-maker King, die per jaar miljarden oplevert. Daar komt bij dat Microsoft bezig is met een eigen mobile gaming store als concurrent voor de App Store en Google Play Store.
Sony meent dat Microsoft nu alles in handen heeft om de belangrijkste pilaren van Sony nu ineens in te halen. Sony vindt bovendien dat eigen pilaren nu al verouderd zijn en achterlopen op de concurrentie. Met name PS Plus is een grote zorg van Sony.
playstation plus newf1655289162

PS Plus snel buitenspel gezet door Game Pass?

Sony maakt zich zorgen om wat er gaat gebeuren als Microsoft Call of Duty beschikbaar maakt via Game Pass. Dat trekt mogelijk veel gebruikers, waardoor de abonnementsdienst van Microsoft snel veel groter kan worden dan PS Plus. Bovendien raakt Sony de mogelijkheid kwijt om Call of Duty-spelers naar PlayStation te trekken met exclusieve content.
Sony geeft aan dat het blijft concurreren op dezelfde manier als nu, maar dat het ook moet uitbreiden, als is niet duidelijk wat er precies met dat laatste bedoeld wordt. De PS Plus-kwestie blijft lastig. Grote titels meteen op die dienst zetten is volgens Sony onhoudbaar en een ideaal model voor een game-abonnement is moeilijk te vinden.