Alicia Vikander is geen Lara Croft meer na verlies van Tomb Raider rechten

News
vrijdag, 29 juli 2022 om 15:37
tomb raider alicia vikanderf1659101763
Productiemaatschappij MGM heeft niet meer de rechten in handen voor de films van Tomb Raider. Dat betekent ook dat Alicia Vikander haar rol als Lara Croft verliest.
In 2018 kwam MGM met een reboot van de Tomb Raider films, met actrice Alicia Vikander in de rol van Lara Croft. Daarbij speelde het bedrijf duidelijk in op de succesvolle reboot van de game-reeks. Het nieuwe design van Lara Croft is namelijk bijna één voor één overgenomen uit Tomb Raider die in 2013 is verschenen.
Het plan was om nog een Tomb Raider film te gaan maken, ondanks dat de eerste film tegenviel qua opbrengst - slechts een omzet van 275 miljoen dollar in de bioscoop. Daar is nu alleen een streep doorheen gezet, zo meldt The Wrap.
MGM verliest nu namelijk de rechten, omdat er geen nieuwe film in productie is gebracht voor mei 2022. Er zal nu een veiling plaatsvinden voor de rechten op de IP, waarbij een flink aantal studios voor in de rij staan, aldus de publicatie.

Tomb Raider game-rechten ook verkocht

Het is niet de eerste keer dit jaar dat de rechten voor de bekende franchise van handen wisselen. Square Enix heeft de IP namelijk in mei verkocht aan The Embracer Group, samen met de rechten voor Deus Ex en Thief én een drietal game-studio's. Voor dat hele pakket heeft The Embracer Group slechts een schamele 300 miljoen dollar hoeven te betalen.
Volgens de oprichter van Eidos Montreal, één van de studio's die is verkocht in de deal, komt dat door Sony. Naar verluidt wil de Japanse gigant namelijk Square Enix overnemen, maar had het geen interesse in de Westerse studio's. Op deze manier zou het aantrekkelijk zijn voor Sony om Square Enix toch wel in zijn geheel op te nemen in de PlayStation-familie.