Nyck de Vries staat meteen voor een uitdaging: "Anders heeft hij een probleem"

News
dinsdag, 03 januari 2023 om 9:30
nyck de vries sergio perez 2022 f1f1672734045
Aankomend seizoen hebben we niet één, maar twee Nederlanders in de Formule 1. Nyck de Vries begint namelijk aan zijn eerste volle F1-seizoen bij het team van AlphaTauri, maar daar komt hij wel meteen voor een uitdaging te staan.
Nyck de Vries heeft met zijn invalbeurt voor Alexander Albon tijdens de Grand Prix van Italië veel indruk gemaakt. Daardoor leek hij een goede keuze voor veel teams, waarbij hij uiteindelijk zelf een plekje bij AlphaTauri heeft afgedwongen. Maar zoals het devies luidt in de Formule 1: “You are only as good as your last race.”
De Nederlander kan dus niet rusten op het krediet dat hij heeft gescoord op het circuit van Monza. In de Formule 1-podcast van De Telegraaf stelt Christijan Albers dat De Vries dit seizoen gelijk moet afrekenen met teamgenoot Yuki Tsunoda.

“Als hij Yuki niet verslaat, dan heeft hij een probleem. Het probleem bij Yuki is, is dat hij op een gegeven moment ‘overdrived’. Hij wordt dan zo angstig dat hij in één keer de prestatie verliest, omdat hij zich gaat inhouden en dan een stuk langzamer is.

Als je echt gaat kijken qua prestaties en talent, dan zou Nyck hem makkelijk moeten kunnen verslaan.”

‘Nieuwe’ gezichten in F1

Nyck de Vries is niet de enige rookie dit in 2023 in de Formule 1 zal rijden. Bij McLaren zal namelijk Oscar Piastri gaan rijden naast Lando Norris. De schijnwerpers zullen voornamelijk op de Australiër gericht staan, met het oog op de spraakmakende manier waarop hij is overgestapt van Alpine naar McLaren.
Daarnaast zal bij Haas een oude bekende terugkeren. Nico Hulkenberg heeft namelijk het stoeltje overgenomen van Mick Schumacher. Hulkenberg moest aan het einde van 2019 de sport verlaten en is sindsdien een supersub geworden. Met zijn invalbeurten heeft hij dus toch weer een plekje weten te bemachtigen.

Populair Nieuws