Viaplay begint het nieuwe jaar zonder F1-pitreporter

News
maandag, 02 januari 2023 om 9:30
f1viaplayf1641918326
Viaplay heeft afgelopen jaar een compleet nieuw team aangetrokken om verslag te doen van de Formule 1. De streamingdienst moet het nu alleen wel doen zonder F1-pitreporter Stéphane Kox.
Het nieuwe team van Viaplay is niet helemaal met open armen ontvangen in Nederland. Zo werd het nieuwe commentaarsduo vrijwel elk raceweekend bekogeld met kritiek op social media en ook de experts in de studio waren niet altijd geliefd.
Stéphane Kox, de pitreporter bij Viaplay, werd veelal kritiek bespaard, maar ze heeft nu toch besloten om te stoppen bij het bedrijf. Dat laat Kox weten in een interview met De Telegraaf. Haar vertrek heeft overigens niks te maken met de huidige stand van zaken bij Viaplay, maar met haar eigen ambitie en voorliefdes.

“Ik heb het met veel plezier gedaan, het is een superleuke groep mensen en ik heb er veel geleerd. Hoe leuk het afgelopen jaar ook was, heb ik gemerkt dat mijn ambitie toch ligt bij mijn rechtenstudie en het racen. Daar wil ik me weer op gaan focussen. Ik vind het belangrijk om dicht bij mezelf te blijven, zoals ik dat ook tijdens mijn televisiewerk heb proberen te doen.”

Viaplay voorlopig nog niet klaar

Hoewel veel klanten kritiek hebben op Viaplay en velen hopen dat Ziggo weer de Formule 1 overneemt - inclusief de zender zelf - zal de streamingdienst voorlopig niet snel weggaan uit Nederland. Viaplay heeft namelijk de F1-rechten in handen tot het einde van 2024.

Populair Nieuws