Xbox menu ziet er straks compleet anders uit

News
dinsdag, 02 mei 2023 om 14:30
xbox series x xbox series sf1628074558
De menu’s van een console zijn misschien niet de reden dat je een console koopt, maar het is wel aangenaam als ze er een beetje goed uitzien. Daarom verbetert Xbox het hoofdmenu van de console nu aanzienlijk. De nieuwe versie wordt nu getest.
Gamers zullen het Home-menu van hun console regelmatig zien, dus het is van belang dat het geen onaangename ervaring is. Xbox gebruikers waren alleen niet altijd blij met het menu van de console. Dat wordt nu alleen compleet omgegooid.
Een belangrijk kritiekpunt was dat het menu bovenin te druk was en teveel van de achtergrond verbergde. De tegels van games zijn nu kleiner en staan onderin beeld zodat je de achtergrond beter kan zien. Bovendien verandert de achtergrond nu afhankelijk van welke game je selecteert (net als op PlayStation).
Ook is er een nieuwe feature geïntroduceerd in de vorm van een “quick access menu”. Hiermee kun je snel navigeren naar je games, de Microsoft Store of Xbox Game Pass. De tegel die “My games & apps” opent laat nu ook zien wanneer er iets is waar je even naar moet kijken, bijvoorbeeld een beschikbare update.

Nieuw Xbox menu alleen beschikbaar voor Insiders

In eerste instantie kan nog niet iedereen deze nieuwe versie van het menu gebruiken. Hij is namelijk momenteel alleen beschikbaar voor Xbox Insiders. Daarna duurt het meestal gelukkig niet lang voordat iedereen ermee aan de slag kan.