Stroll heeft volle vertrouwen in Aston Martin: "Wij gaan de titel winnen!"

News
woensdag, 08 maart 2023 om 9:30
si202211130440f1678263855
Tot nu toe is Aston Martin hét verhaal van het Formule 1 2023-seizoen. Het team beleeft een enorme opleving en eigenaar Lawrence Stroll heeft er vertrouwen in dat Aston Martin binnenkort voor de titel kan strijden.
Wie na Abu Dhabi 2022 zou hebben gezegd dat Aston Martin in 2023 het tweede team zou zijn voor Ferrari en Mercedes, zou waarschijnlijk voor gek zijn verklaard. Het team eindigde vorig seizoen namelijk als zevende in het constructeursklassement. Veel mensen vonden de beslissing van Fernando Alonso om over te stappen van Alpine naar Aston Martin dan ook opmerkelijk.
Maar de Spanjaard lijkt eindelijk een keer de juiste beslissing te hebben genomen in zijn lange carriere. In Bahrein liet Aston Martin tijdens de kwalificatie namelijk al een goed tempo zien, maar met name in de race konden de coureurs helemaal losgaan. Alonso wist zich naar het podium te knokken, na een uitvalbeurt van Charles Leclerc, en Lance Stroll kwam als zesde over de streep. Nadat de Canadees twee weken eerder nog beide polsen en een teen brak.
Het geloof in succes is duidelijk aanwezig bij Aston Martin en dat blijkt ook uit de woorden van eigenaar Lawrence Stroll. In gesprek met Sky Sports F1 laat hij namelijk weten dat hij ervan overtuigd is dat Aston Martin binnen een paar jaar de wereldtitel kan winnen.

“Ik zei een paar jaar geleden al dat we op pad zijn om binnen vijf jaar voor titels te vechten. Toen waren er niet veel mensen die dat geloofden en dat kan ik begrijpen. Wij hebben een hoop veranderingen doorgevoerd en in mei verhuizen we naar een state of the art-fabriek. Daar staat dit nog los van. We hebben een visie en we gaan winnen!”

Negativiteit bij de concurrentie

Terwijl Stroll trots en dolgelukkig is met het resultaat van zijn coureurs in Bahrein, kan dat niet gezegd worden van de directe concurrentie. Bij Ferrari is de teleurstelling groot en dat geldt helemaal bij Mercedes.
Volgens Toto Wolff is de achterstand op Red Bull Racing tijdens de winter verdubbeld en misschien wel verdrievoudigd. Het succes van Aston Martin is misschien nog wel pijnlijker voor Mercedes, aangezien het team van Stroll de motor, gearbox en rear suspension van Mercedes gebruikt. Het ligt dus niet aan de apparatuur bij de equipe van Wolff.

Populair Nieuws