Hogwarts Legacy levert bijzondere prestatie

News
woensdag, 08 maart 2023 om 11:00
hogwarts legacy hippogryphf1675675091
Wanneer er indrukwekkende verkoopcijfers naar buiten komen voor een game, moet er vaak een kanttekening gemaakt worden. Hoe goed een game ook verkoopt, hij wordt vrijwel altijd verslagen door FIFA en Call of Duty. Maar het is Hogwarts Legacy gelukt om één van deze titanen te verslaan.
GameIndustry.biz meldt dat de lancering van Hogwarts Legacy momenteel de op vijf na grootste game lancering in Europa is. Dat is niet gerekend over de afgelopen maand of het afgelopen jaar, maar over de hele zes jaar dat er Europese cijfers worden bijgehouden. De vijf titels die bij lancering beter liepen zijn allemaal FIFA titels.
Dat betekent dat Hogwarts Legacy een betere lancering heeft gehad dan elke Call of Duty sinds 2017, in ieder geval in Europa. Dat is een hele prestatie, want Call of Duty is meestal één van de best lopende games in een jaar. Modern Warfare 2 had bijvoorbeeld de grootste lancering in de hele entertainmentindustrie in 2022.
Het is al langere tijd duidelijk dat Hogwarts Legacy enorm veel verkoopt. Met nog maar een krappe maand aan verkopen achter de rug behoort de game nu ook al tot de top vijf best verkochte games van de afgelopen 12 maanden. Dit terwijl een grote groep mensen de game juist wilde boycotten in verband met transfobe uitspraken van J.K. Rowling.

Hogwarts Legacy verkoop nog niet voor alle platforms begonnen

Het lijkt trouwens waarschijnlijk dat Hogwarts Legacy in de loop van het jaar nog veel meer gaat verkopen. De game is tot dusver namelijk alleen gelanceerd voor PS5, Xbox Series X en PC. Er is nog veel publiek aan te spreken op PS4, Xbox One en Switch, maar die versies komen later. Die voor PS4 en Xbox One is bijvoorbeeld laatst nog een keer uitgesteld.

Populair Nieuws