Keert deze Star Wars-schurk terug? "Ik zou het niet erg vinden"

News
zondag, 05 maart 2023 om 13:00
huc2 010643 r 90d075f3f1645720446
Star Wars mag momenteel dan niet in de bioscoop te vinden zijn met nieuwe films, maar op Disney+ begint langzaam maar zeker een universum vol sterke series te ontstaan. The Mandalorian trapte afgelopen week bijvoorbeeld nog af deze week en in die serie zou één schurk wellicht terug kunnen keren. Het betreft Supreme Leader Snoke die in Star Wars Episode VIII The Last Jedi vroegtijdig verdween.
Andy Serkis staat er wel voor open om Supreme Leader Snoke weer te spelen in een Star Wars-project. De acteur die aan het begin van de eeuw naam maakte met zijn motion capture-werk als Gollum in The Lord of the Rings speelde de Star Wars-schurk in de meest recente trilogie aan films. Toch was de acteur niet blij met de manier waarop zijn personage werd behandeld.

Acteur achter Star Wars-schurk was gebroken

"Laat ik het maar zo formuleren. Toen ik startte met het lezen van het script van The Last Jedi, dacht ik de eerste 30 pagina's: 'Dit is het meest ongelooflijke personage", vertelt Serkis in gesprek met GQ. "Toen sloeg ik de pagina om: 'En dan wordt Snoke in tweeën gesneden.' En ik was gebroken. Gebroken."
Serkis zou dan ook open staan om terug te keren in de rol. "Ik hou echt van dat personage. En schrijf het maar op: ik zou het niet erg vinden als hij terug zou keren", aldus de acteur die sinds zijn rol als Gollum ook steeds vaker voor de camera mag verschijnen zonder computereffecten.