Nog een topman weg bij Activision Blizzard

News
vrijdag, 24 september 2021 om 12:30
overwatch heroesf1605709402
Producent Chacko Sonny verlaat Blizzard. Dit heeft hij laten weten aan verschillende collega's. Volgens Blizzard heeft zijn vertrek niets te maken met het schandaal rond Blizzard. De vertrekkende Chacko Sonny wil meer vrije tijd en daarom heeft hij zijn ontslag ingediend bij het bedrijf.
Chacko Sonny heeft een belangrijke taak gehad bij de productie van Overwatch en de sequel Overwatch 2. Hij kwam vijf jaar geleden bij het bedrijf werken. Daarvoor was hij werkzaam bij Santa Monica Studios, de ontwikkelaar achter de populaire God of War franchise.
Blizzard reageerde op het vertrek tegenover Polygon. Volgens de uitgever loopt door zijn vertrek de game geen vertraging op. Het team is door het harde werk al heel ver met de game. Overwatch 2 is namelijk al in de laatste fase van ontwikkeling. Volgens Blizzard komt er later deze maand meer info naar buiten over de nieuwe game tijdens de Overwatch League Grand Finals.

Activision Blizzard onder vuur

Recent is Activision Blizzard aangeklaagd door de California Department of Fair Employment and Housing. Dit is gebeurd nadat er veel meldingen naar buiten zijn gekomen over seksuele discriminatie en intimidatie op de werkvloer. Activision Blizzard zou te weinig hebben gedaan om de problemen binnen het bedrijf tegen te gaan. Volgens de aanklager zou het bedrijf zelfs bewijs achterhouden en vernietigen.
Sinds de aanklacht zijn er al verschillende werknemers van het bedrijf vertrokken, waaronder veel belangrijke figuren zoals de president van Blizzard. Het bedrijf wordt ook onderzocht door de Amerikaanse overheid, waarbij de focus vooral ligt op de communicatie tussen CEO Bobby Kotick en andere topmensen over de problemen binnen het bedrijf.