Update - J. Allen Brack stapt op als president van Blizzard na schandaal

News
woensdag, 04 augustus 2021 om 13:00
activision blizzard hqf1627465674
De aanklacht tegen Activision Blizzard vanwege seksuele intimidatie, discriminatie en andere wanpraktijken begint nu echt gevolgen te krijgen. Blizzard heeft namelijk bekendgemaakt dat J. Allen Brack opstapt als president van het bedrijf.

Update - Nog een kopstuk weg bij Blizzard

J. Allen Brack is niet de enige topman die vertrekt bij Blizzard. Nu blijkt namelijk dat ook Jesse Meschuk, de voormalige HR-manager bij de uitgever, is opgestapt of ontslagen. Een woordvoerder van Blizzard heeft aan Bloomberg bevestigd dat Meschuk 'niet langer bij het bedrijf werkt'. De voormalig topman heeft ook zijn account op Twitter verwijderd. Of Jesse Meschuk gedwongen of zelfstandig is opgestapt is niet bekend.

Origineel bericht

Blizzard heeft besloten om in te grijpen in de top van het bedrijf, nadat twee weken geleden de uitgever werd aangeklaagd door de staat van Californië voor verschillende misstanden, waaronder seksuele intimidatie, machtsmisbruik en pesterijen. Het bedrijf maakt nu namelijk via een verklaring bekend dat J. Allen Brack opstapt als president van Blizzard, dat meldt Kotaku. Hij vervulde die rol sinds 2018, toen hij de positie van mede-oprichter Mike Morhaime overnam.
De positie van J. Allen Brack zal voortaan worden ingevuld door een team dat bestaat uit Jen Oneal en Mike Ybarra. Oneal werkt sinds januari voor Blizzard, waar ze begon als Executive Vice President van Development. Daarvoor was ze het hoofd van Vicarious Visions, wat tegenwoordig onderdeel is van Blizzard.
Mike Ybarra werkt al iets langer voor de uitgever, namelijk sinds 2019. Hiervoor vervulde hij de rol van Executive Vice President en General Manager van Platform and Technology. Voor Blizzard heeft Ybarra bijna twee decennia gewerkt voor Microsoft en Xbox.

J. Allen Brack helemaal weg bij Blizzard?

Hoewel de verklaring van Blizzard vermeldt dat J. Allen Brack ‘een stapje terug’ zal doen als president, lijkt het erop dat hij helemaal weg zal gaan bij de uitgever. In een aparte mededeling aan aandeelhouders laat het bedrijf weten dat de voormalige president vertrekt om ‘nieuwe uitdagingen’ te achtervolgen.
Dit bericht is op 4 augustus 2021 bijgewerkt.

Populair Nieuws