Nintendo wil Switch prijs niet verlagen

News
vrijdag, 10 februari 2023 om 16:00
20211005 switcholed8f1633465772
De Switch is één van de best verkopende consoles aller tijden, maar het tempo waarin hij verkocht wordt begint wel af te nemen. Een prijsverlaging zou kunnen helpen om de console weer wat meer te laten verkopen. Dat is Nintendo alleen niet van plan.
Uit de afgelopen kwartaalcijfers van Nintendo bleek dat de Switch minder had verkocht dan gehoopt. Dat werd door velen gezien als een onaangename verrassing, zelfs nu de Switch bijna aan zijn zevende jaar op de markt begint. Maar een prijsverlaging ziet Nintendo niet als geschikte manier om weer meer te gaan verkopen, zo blijkt uit een Q&A met investeerders.
CEO Shuntaro Furukawa erkent dat de het moeilijk wordt om net zoveel consoles te blijven verkopen als eerst. Daarom wil hij gebruikers aanmoedigen om bijvoorbeeld hun Switch te vervangen, te upgraden, of er nog één in huis te halen. Software kan bovendien ook kansen creëren om weer meer consoles te verkopen.
Maar wat betreft de prijs zegt Furukawa dat het beleid om de prijzen van zowel hardware als software consistent te houden niet hoeft te veranderen. Wie had gehoopt op een goedkopere Switch hoeft zijn adem dus niet in te houden. Omgekeerd is het ook opnieuw duidelijk dat Nintendo niet de PS5 achterna wil met een prijsverhoging.

Sommige Nintendo games wel duurder

Hoewel Furukawa het ook heeft over consistente game prijzen, is er wel degelijk variatie mogelijk. Zo is gebleken dat Tears of the Kingdom 70 euro gaat kosten. Maar dat wordt geen standaard: de prijs van games wordt per geval bepaald.

Populair Nieuws