TikTok storing geeft problemen met de app

News
vrijdag, 10 februari 2023 om 16:19
tiktok 5323005 1920f1600075938
TikTok is momenteel één van de populairste vomen van social media. Maar gebruikers lijken er vanmiddag niet van te kunnen genieten. Er wordt namelijk veel melding gemaakt van een storing.
Via Allestoringen is sinds even voor 14.00 uur een storing waar te nemen bij TikTok. In eerste instantie schoot het aantal meldingen in rap tempo omhoog, om al snel voorbij de 400 te komen. Daarna leek er even een daling te worden ingezet, maar in plaats daarvan blijven de meldingen met horten en stoten stijgen. Inmiddels zijn ze de 600 ruim gepasseerd.
De storing lijkt nog niet bijzonder ernstig: er zijn bijvoorbeeld nog geen klagers bij het TikTokSupport Twitter-account. Maar de meldingen zijn al wel opvallend lang aan het toenemen. Zeker als hij zich verder uitbreidt konden gebruikers nog wel eens een tijdje zonder moeten leven. Delen hoe de vrijdagavond eruit ziet zit er als het zo doorgaat mogelijk niet in.

Wanneer is de TikTok storing opgelost?

Het is momenteel moeilijk te bepalen wat het verloop van de storing wordt. Af en toe daalt het aantal meldingen om vervolgens weer toe te nemen, iets wat zomaar een poosje door kan blijven gaan. De storing kan dus op ieder moment voorbij zijn, of nog een paar uur doorlopen.
Het is ook niet duidelijk of TikTok op de hoogte is van de problemen. Zoals gezegd is er geen officieel statement, maar het kan natuurlijk goed zijn dat er op de achtergrond hard wordt gewerkt. Mocht de storing nog groter worden, dan kan een officieel bericht altijd nog volgen.