Heeft PlayStation nu nóg een studio overgenomen?

News
vrijdag, 10 februari 2023 om 15:30
ps5 controllerf1592919068
De ‘familie’ van PlayStation Studios al behoorlijk uitgebreid. Maar nu lijkt het erop dat PlayStation nog een studio heeft overgenomen.
Microsoft probeert al langer dan een jaar Activision Blizzard over te nemen, maar nog steeds zonder succes. Ondertussen heeft PlayStation in de tussentijd alweer een aantal kleinere en soms grote studio’s aan haar portfolio toegevoegd. Zo valt onder andere Bungie nu onder de PlayStation Studios familie.
Het lijkt erop dat de familie nu nog een stukje groter is geworden. Dat blijkt uit een vacature voor een Senior Dialogue Designer bij PlayStation Global. In de vacature staat dat de sollicitant mag samenwerken met partners bij een aantal studio’s, waaronder Naughty Dog, Guerrilla, Santa Monica Studio, Housemarque en Insomniac.
Daar stond ook de studio Ballistic Moon tussen, zo laat het Twitter-kanaal PlayStation Studios Fans weten. De andere studio’s die worden genoemd zijn allemaal ontwikkelaars die onderdeel zijn van PlayStation Studios. De naam van Ballistic Moon is inmiddels weggehaald, waardoor het lijkt alsof Sony de informatie per ongeluk iets te vroeg heeft gedeeld.

Wat is Ballistic Moon?

De kans is groot dat je nog nooit van de naam Ballistic Moon hebt gehoord. Het is namelijk een nieuwe studio die nog geen games heeft gemaakt. De ontwikkelaar bestaat alleen wel uit een aantal grote namen. Zo heeft oprichter Duncan Kershaw gewerkt bij SEGA, THQ, Electronic Arts en Square Enix en is Chris Lamb, de Technology Director, afkomstig van Supermassive Games.

Populair Nieuws

Laatste Reacties