Nintendo wil Switch 2 scalpers geen kans geven

News
woensdag, 28 juni 2023 om 11:00
20211005 switcholed8f1633465772
Het is waarschijnlijk dat er redelijk snel een opvolger van de Nintendo Switch in de winkel ligt. De vraag is natuurlijk of het lukt op die te kopen, want dat is nog wel eens een probleem met nieuwe consoles. Maar als het aan Nintendo ligt krijgen scalpers dit keer geen voet tussen de deur.
Na de schaarste van de PS5 en Xbox Series X zullen de meeste gamers goed klaar zijn met scalpers. De voorraad van nieuwe consoles was al klein genoeg zonder dat mensen grote voorraden opkochten om met gigantische winst door te verkopen. Nintendo had tijdens de pantdemie ook last van schaarste en bovendien werd de Switch bij lancering ook vaak opgekocht. Nintendo wil niet dat dat gaat gebeuren met de Switch 2, zo vertelt het bedrijf aan investeerders (via VGC).
Voor zijn “next-generation machine” is Nintendo van plan om een flinke voorraad te produceren en leveren, die de vraag van consumenten bij kan houden. Het idee lijkt te zijn dat er zoveel voorraad is dat er genoeg is voor iedereen, zelfs als scalpers proberen voorraad op te kopen. Dat plan lijkt wat eenvoudig, maar grotere voorraad is uiteindelijk ook hoe PS5 scalpers buitenspel werden gezet.
Daarnaast laat Nintendo weten dat een grote voorraad niet de enige maatregel hoeft te zijn. Het bedrijf gaat onderzoeken of er andere maatregelen mogelijk zijn. Concrete voorbeelden van een aanvulling op de anti-scalper tactiek had Nintendo nog niet.

Overgang naar Switch 2 moet soepel lopen

Het moet niet alleen makkelijk zijn om een Switch 2 te kopen: ook de overgang naar het nieuwe systeem voor bestaande klanten moet makkelijk zijn. Nintendo gaat bijvoorbeeld zorgen dat je je Nintendo-account kunt blijven gebruiken. In het verleden was het vaak zo dat je per console een nieuw account moest aanmaken.