PS5 games nog steeds niet bij release op PS Plus

News
vrijdag, 16 juni 2023 om 11:30
marvels spider man 2 gameplayf1684998846
Microsoft heeft al een tijdje geleden besloten om alle first-party Xbox-games meteen naar Game Pass te brengen. Maar hoewel PS Plus nu ook games via een abonnement aanbiedt, wil Sony niet hetzelfde doen. Het bedrijf zegt dat die strategie nog steeds werkt.
Het gaat voorlopig niet gebeuren dat nieuwe PS5 games van Sony direct via PS Plus te spelen zijn. Sinds vorig jaar kunnen abonnees via PS Plus Extra en Premium een bibliotheek van PS5 en PS4 games spelen. Maar wie games vanaf release wil spelen, moet ze nog altijd kopen.
Die strategie werkt nog steeds voor Sony, zo laat Sony’s hoofd van abonnementen Nick Maguire weten aan GameIndustry.biz. Dat games wat later op PS Plus verschijnen, betekent dat ze “12, 18, 24 maanden” na de release nog nieuwe klanten bereiken. Dat er maanden later nog steeds enthousiasme is voor de games “werkt” voor Sony.
Dat wil niet zeggen dat er nooit gevallen zullen zijn waarin games meteen op PS Plus zullen verschijnen. Vorig jaar gebeurde dat bijvoorbeeld met Stray en Sony blijft dat soort kansen aangrijpen. Maar voor first-party games blijft het de strategie om ze pas later naar PS Plus te brengen.

Live-service games wel meteen naar PS Plus?

De vraag is natuurlijk of die strategie voor alle games blijft werken. Live-service titels, iets waar Sony flink op inzet, kunnen er veel baat bij hebben als er juist meteen zoveel mogelijk spelers mee aan de slag kunnen. Maar Maguire kan nog niet zeggen of Sony’s live-service titels meteen naar PS Plus komen. Dat wordt naderhand bepaald aan de hand van wat Sony signaleert qua gewoontes van spelers.