Nintendo Switch opvolger laat (nog) langer op zich wachten

News
donderdag, 04 augustus 2022 om 9:33
nintendo switch g0121fff7b 1920f1671721885
Er gaan al jarenlang geruchten over een opvolger voor de Switch in de vorm van een verbeterde versie van de handheld. Andere modellen kwamen vaker voorbij, maar een compleet nieuwe Switch zagen we nog niet. Nintendo heeft nu duidelijk gemaakt dat het ook nog wel even gaat duren voordat de Nintendo Switch opvolger uit de doeken wordt gedaan.
Zo meldt het Japanse Nikkei. Voor het einde van het fiscale jaar komt er geen opvolger voor de Nintendo Switch. Dat wil zeggen dat we voor maart 2023 geen Nintendo Switch opvolger hoeven te verwachten. Onduidelijk is nog wel of het hier gaat om een directe uitspraak van Nintendo of dat Nikkei dit zelf rapporteert. De informatie komt namelijk uit een interview van Nikkei met Shuntaro Furukawa, President van Nintendo.
Toch is het statement vrij duidelijk en heeft Nikkei het zelf vaak ook bij het juiste eind. Een nieuwe Switch hoeven we dan ook niet te verwachten in het komende half jaar. Dat betekent dat de zesde verjaardag van de Switch zal komen en gaan zonder dat een vernieuwd model met eventuele upgrades uitgebracht wordt.

Nintendo opvolger in de knel?

Dat er geen opvolger voor de Nintendo Switch aankomt op korte termijn kan te maken hebben met de voorraadproblemen waar Nintendo mee kampt. Het Japanse bedrijf gaf recent nog aan te verwachten dit jaar minder consoles te verkopen. Als reden hiervoor werd het wereldwijde chiptekort gemeld.
Mogelijk heeft de opvolger van de Switch hier ook last van en wacht Nintendo daarom rustig af. In de tussentijd wachten fans ook af, zowel op nieuwe hardware als nieuwe games. Later dit jaar staan er voor Nintendo-fans gelukkig nog wel wat titels op de planning, waaronder Pokémon Scarlet & Violet. Van de nieuwe game zijn recent ook verse beelden getoond.

Populair Nieuws