Switch Pro speculatie laait op door onzichtbare trailers

News
woensdag, 06 juli 2022 om 14:30
20211005 switcholed8f1633465772
Het is weer eens zover: er wordt gespeculeerd over een Nintendo Switch Pro. Sommige fans denken dat het verdwijnen van trailers voor eerdere modellen hint naar een aankomende onthulling. Het lijkt er alleen op dat er niets aan de hand is.
Al jaren denken veel fans en analisten dat Nintendo op zeker moment een Pro-versie van de Switch op de markt zal brengen. Hoewel er inderdaad nieuwe modellen zijn verschenen in de vorm van de Switch Lite en OLED, is een krachtiger model nooit aangekondigd. Nu laait de speculatie weer op.
Op YouTube heeft Nintendo namelijk de trailers van de Switch Lite en Switch OLED op privé gezet, zodat je ze niet meer zomaar kunt zien. Sommige fans zien dat als een poging van Nintendo om te zorgen dat een aankomende Switch Pro-trailer beter te vinden is op YouTube. Nieuwskanaal GameXplain wijst erop dat Apple soms hetzelfde doet vlak voordat er nieuwe hardware onthuld wordt.
Voormalig Nintendo-medewerker Kit Ellis geeft alleen aan dat de verdwenen trailers muziek en acteurs gebruiken waarvoor Nintendo een licentie heeft van een jaar. Daarna moet de video verdwijnen, of de licentie worden vernieuwd. Aangezien de trailer van de Switch OLED bijna een jaar oud is, vermoedt Ellis dat er niets bijzonders staat te gebeuren.

Veel speculatie over Nintendo Switch Pro

Al jaren gaan er veel geruchten over een mogelijke Switch Pro. Eerder dit jaar deden een lek bij chipfabrikant NVidia en opvallend mooie beelden in een trailer van Breath of the Wild 2 bijvoorbeeld veel stof opwaaien. Nintendo onthulde de Switch Lite en Switch OLED beide in de zomer, dus mocht er binnen afzienbare tijd toch wel een Switch Pro op de planning staan, zou het wel kunnen dat we daar binnenkort een trailer voor zien.