Switch Pro geruchten laaien op na Nvidia-lek

News
woensdag, 02 maart 2022 om 15:00
nintendo switch pro mock upf1616500491
Onlangs werd Nvidia getroffen door een grote cyberaanval. De aanval lijkt zeker niet zonder gevolgen. Nadat eerder de broncode van Nvidia’s DLSS lekte, lijken er nu ook details rondom een mogelijke Switch Pro opgedoken te zijn.
Na een cyberaanval, vermoedelijk van hackerscollectief LAPSUS$, is heel wat interne informatie van Nvidia op straat komen te liggen. Eén van de gevolgen is dat speculatie over een Nintendo Switch ‘Pro’ weer aangewakkerd wordt. Nvidia levert veel technologie die gebruikt wordt in de Switch en gelekte informatie zou verwijzen naar een krachtigere Switch.
Dataminer NWPlayer123 wijst bijvoorbeeld naar referenties naar een nieuwe versie van nvn, de graphics API van de Nintendo Switch. Er zou ondersteuning zijn voor ray tracing in DLSS. Dat komt overeen met eerdere geruchten dat een Switch Pro van DLSS gebruik zou maken voor 4K-beeld.
Het lijkt onwaarschijnlijk dat de gelekte informatie in werkelijkheid te maken heeft met een volwaardige Switch-opvolger. De Switch-codenaam NX wordt nog overal gebruikt en bovendien is de informatie al wat ouder. Dat laatste zou ook kloppen met de (door Nintendo ontkende) theorie dat een Switch Pro in de planning stond, maar uitgesteld moest worden.

Komt er echt een Switch Pro?

Volgens Nintendo zit de Switch nog altijd in het midden van zijn levenscyclus. Dat maakt dat er nog ruim tijd zou moeten zijn om een Switch Pro uit te geven voordat het tijd is voor de volgende console. Tegelijkertijd hoeft bewijs dat er ooit nagedacht werd over een Switch Pro niet te betekenen dat er nog steeds aan een dergelijke console wordt gewerkt. Alleen een aankondiging kan uitsluitsel geven.