T-Mobile verwijdert alle Huawei apparatuur uit zendmasten

News
woensdag, 06 juli 2022 om 15:00
zendmastf1657106845
In een nieuwe update in de newsroom van T-Mobile is bekendgemaakt dat de provider gaat afstappen van de apparatuur van Huawei. Het bedrijf haalt alles van Huawei uit de zendmasten en gaan dit vervangen met Ericsson apparatuur.
In het recente bericht is duidelijk geworden dat T-Mobile een langdurige samenwerking is aangegaan met Ericsson. Ericsson is een groot Zweeds telecommunicatie bedrijf dat zich focust op internetwerking, voornamelijk 5G en 6G. T-Mobile heeft voor Ericsson gekozen voornamelijk om de kwaliteit van hun producten en wegens hun nieuwe innovaties.
T-Mobile legt verder de nadruk erop dat het bedrijf de nummer één mobiele internetprovider in Nederland is en wil blijven. Ook claimt het zelf de koploper in de wereld te zijn op het gebied van mobiele netwerken. Ericsson zou dan ook voldoen aan alle eisen van T-Mobile.
Wanneer de overstap klaar moet zijn is niet helemaal duidelijk. Het lijkt erop dat dit meerdere jaren kan gaan duren. Een woordvoerder van T-Mobile zegt dan ook tegen RTL Nieuws dat het geschat wordt op twee of drie jaar tot Huawei uit de apparatuur gehaald is.

Waarom stopt T-Mobile de samenwerking met Huawei?

Over de prijs van de deal tussen de twee bedrijven is helaas niets bekend en T-Mobile kiest er dan ook voor de kosten geheim te houden. Waarom T-Mobile precies afstapt van de apparatuur van Huawei is ook niet duidelijk, aangezien Huawei één van de grote namen is binnen de ontwikkeling van 5G technologie.
Huawei is er wel eerder van beschuldigd dat het via de technologie in de zendmasten data zou verzamelen en doorsturen naar de geheime diensten van China. Het bedrijf is door de Verenigde Staten ook op de zwarte lijst gezet, wat grote gevolgen heeft voor de omzet van Huawei.