‘Breath of the Wild 2 lijkt een Switch Pro game’

News
donderdag, 14 april 2022 om 11:30
2021 06 15 breath of the wild 2 e3 trailerf1623775981
Bij de aankondiging dat Breath of the Wild 2 naar 2023 is uitgesteld, toonde Nintendo ook wat nieuwe beelden. Tech experts denken alleen dat deze beelden niet zijn opgenomen op een Nintendo Switch zoals we die kennen. Mogelijk wijst dat naar de langverwachte Switch Pro.
Digital Foundry heeft de beelden uit de update over de releasedatum van Breath of the Wild 2 onder de loep genomen. Alle experts van het platform zijn het erover eens dat die beelden verdacht goed zijn. Ze zouden zelfs niet mogelijk zijn op de huidige Switch-hardware.
De trailer vertoont bijvoorbeeld perfecte anti-aliasing bij camera cuts, iets waar zelfs de PS5 en Xbox Series X af en toe moeite mee hebben. Het lijkt dan ook onwaarschijnlijk dat de Switch zoals die nu in de schappen ligt het überhaupt kan. Ook vinden de experts het wolkendek vele malen te complex voor de huidige Switch.
Ook de resolutie is opvallend hoog. Die varieert tussen de 1080p en 720p, terwijl de vorige game maximaal 900p haalde in docked modus. Een kanttekening daarbij is dat de originele Breath of the Wild eigenlijk een Wii U-game was, wat de resolutie mogelijk een beetje beperkte.

Komt Breath of the Wild 2 naar de Switch Pro?

In principe is het mogelijk dat de trailer helemaal niet op een Switch is opgenomen, maar bijvoorbeeld op een PC. Maar volgens één van de experts doet Nintendo dat in tegenstelling tot andere bedrijven eigenlijk nooit. In-game beelden zijn vrijwel altijd opgenomen op hardware die commercieel verkrijgbaar is of gaat zijn.
Dat zou dus kunnen betekenen dat Breath of the Wild 2 op een eventuele Switch Pro uit gaat komen, zoals al vaker is geopperd. Nintendo heeft nog altijd nooit onthuld dat een Switch Pro bestaat. Maar veel mensen denken dat deze gaat komen, aangezien Nintendo wil dat de Switch nog een poos meegaat, terwijl de hardware inmiddels aardig oud is.