Nintendo Switch krijgt gehate anti-piraterij software

News
dinsdag, 30 augustus 2022 om 11:30
pexels michael adeleye 6993182f1615204764
Nintendo kampt al jaren met piraterij op de consoles en handhelds en onderneemt nu actie. Denuvo komt namelijk met anti-piraterij software voor de Nintendo Switch, maar de software is alleen niet echt geliefd bij veel spelers.
Hackers worden al lange tijd rijk met het verkopen van software om illegale games te laten draaien op de Nintendo Switch en andere apparaten van de Japanse uitgever. Gary Bowser, de leider van een hackerscollectief, is recent nog veroordeeld tot drie jaar celstraf, naast het betalen van miljoenen dollars als schadevergoeding.
In plaats van overtreders te straffen, wil Nintendo simpelweg voorkomen dat spelers illegale games kunnen spelen op de Switch. Daarom komt Denuvo nu met anti-piraterij software voor het platform. Dat heeft het bedrijf aangekondigd in een persbericht.

“Denuvo is blij om een revolutionaire technologie te onthullen die games op de Nintendo Switch moet beschermen tegen piraterij. Nintendo consoles kampen al lang met piraterij-problemen en de Switch is geen uitzondering.”

Anti-piraterij software is niet geliefd

Hoewel het een mooi plan lijkt om piraterij op de Switch aan te pakken, zijn veel spelers niet blij met de aankondiging - en niet alleen spelers die illegaal games downloaden. De software van Denuvo staat er namelijk om bekend dat het de performance van een game drastisch omlaag kan halen. Dat is in het verleden een aantal keer gebeurd.
Volgens Denuvo zal de technologie voor de Switch alleen ‘naadloos geïntegreerd’ worden in de build toolchain en zal het ‘geen impact hebben op de game-ervaring’. Wanneer de software zijn opwachting maakt op de Switch is nog niet bekend.