Deathloop krijgt negatieve Steam reviews door anti-piraterij software

News
donderdag, 16 september 2021 om 11:00
deathloop clubf1631525782
Deathloop wordt door veel publicaties geprezen als één van de beste games van het jaar. Op Steam krijgt de nieuwe game van Arkane juist veel negatieve reviews, omdat anti-piraterij software roet in het eten gooit.
Voor veel spelers op PC is DRM van Deruvo iets om koude rillingen van te krijgen. De Digital Rights Management software is gemaakt om te voorkomen dat spelers een game gratis kunnen downloaden en spelen via illegale sites, maar legale kopers worden over het algemeen het meeste getroffen door de software.
DRM zorgt bij veel games namelijk voor een stotterende framerate, slechte optimalisatie en andere problemen en dat is ook het geval bij Deathloop op PC. Dat is de reden waarom de nieuwe titel van Arkane Studios op Steam gebombardeerd wordt met negatieve reviews. Spelers klagen over de slechte prestaties door de anti-piraterij software en willen die dan ook graag verwijderd zien uit de game.
Arkane en uitgever Bethesda hebben nog niet gereageerd op de problemen. Een andere titel van de ontwikkelaar, Dishonored 2, had ook problemen door DRM. Destijds besloot de studio om de software uit de game te halen.

Unieke ervaring in Deathloop

Dat de PC-versie van Deathloop technische problemen heeft, is zeer jammer. De PS5-versie van de game wordt namelijk zeer geprezen door veel publicaties, waaronder op XGN.nl. Zo kreeg de Deathloop in onze review een dikverdiende 9.
Met de game heeft Arkane Studios namelijk een unieke ervaring afgeleverd, waarbij spelers vastzitten in een time loop op Blackreef Island. Om uit de time loop te ontsnappen zal protagonist Colt acht targets moeten vermoorden binnen één dag. Dat lijkt initieel een onmogelijk ervaring, maar na elke loop zal de speler meer en meer informatie vergaren om de bloederige puzzel op te kunnen lossen.

Populair Nieuws