Hacker Bowser moet Nintendo nog eens 10 miljoen dollar betalen

News
woensdag, 08 december 2021 om 14:00
super mario 3d world bowsers furyf1612205289
De Canadese hacker Gary Bowser moet weer geld betalen aan Nintendo. Het gaat nu om een bedrag van maar liefst 10 miljoen dollar.
Eerder deze week werd een uitspraak gedaan door de rechter, waarin werd gezegd dat de Canadese hacker Gary Bowser 10 miljoen dollar moet betalen aan Nintendo. Begin november werd Bowser in een andere zaak aangeklaagd voor het verkopen van modchips voor de Nintendo Switch. De hacker bood zelf aan om Nintendo 4,5 miljoen dollar te betalen. Daarmee wil hij een gevangenisstraf van twintig jaar ontlopen.
Bowser en hackergroep Team-Xecuter zijn oorspronkelijk geconfronteerd voor elf misdrijven, waaronder kabelfraude en het witwassen van geld, maart ze zijn ook beschuldigd van het plegen van fraude. Bowser heeft toegegeven dat hij van 2013 tot 2020 heeft gewerkt met Team-Xecuter. In 2020 werden Bowser en een andere verdachte gearresteerd voor hun betrokkenheid met de hackergroep.
Bowser was het hoofd van hun website en heeft hacktools op de markt gebracht. Hij runde ook een website met een ROM-bibliotheek van meer dan 13.000 games. Daarnaast verkocht en produceerde Team-Xecuter apparaten voor de 3DS, NES Classic en andere consoles.

Meerdere zaken rondom modchips

Dit is niet de eerste keer dat Nintendo een rechtszaak aanspant voor het verkopen van modchips. De zaak tegen Bowser werd op veel sites groot nieuws, omdat de achternaam van de hacker de naam is van de aartsvijand van Mario evenals de President of Nintendo America.
Modchips worden gebruikt om oude games speelbaar te maken op een nieuw platform. Team Xecuter heeft een beruchte reputatie opgebouwd door de handel in de chips. In een interview met Ars Technica noemde Kate Temkin, een Nintendo Switch-hacker, het gedrag van de groep ‘onethisch’.

Populair Nieuws