'Nintendo Switch 2 wordt hybride console, maar krijgt geen dock'

News
maandag, 30 oktober 2023 om 17:30
Er is een opvallend gerucht opgedoken in Korea. Volgens een bekende leaker zou de Nintendo Switch 2 namelijk het principe van de originele Switch opvolgen, maar dan zonder dock.
Als er één consolefabrikant is die houdt van experimenteren, dan is het Nintendo wel. Onder andere de Wii, de verschillende Nintendo DS-modellen en de Switch hebben allemaal een unieke manier gekregen om games op een andere manier te ervaren. Normaal blijft Nintendo alleen niet lang bij een succesformule hangen. Zo ging zelfs de succesvolle Wii op de schop voor de Wii U.
Maar misschien heeft het Japanse bedrijf een aantal wijze lessen geleerd van het laatstgenoemde voorbij. Alle geruchten die voorbij komen over de opvolger van de Switch duiden namelijk op een Nintendo Switch 2, die qua concept erg dichtbij ligt. Alleen de hardware zou flink aangepakt worden, met onder andere een veel snellere SSD en ondersteuning voor Ray-Tracing en DLSS.
Volgens een Koreaanse leaker gaat de Switch 2 alleen wel op een grote manier verschillen van de originele Switch. Het apparaat zou namelijk een ‘indoor/outdoor hybrid console’ blijven, maar dan zonder dock. Hoe de Switch 2 dan aangesloten zou moeten worden op een TV is niet duidelijk.

Opvallende naam voor Switch 2

De leaker zou daarnaast ook op de hoogte zijn van de nieuwe naam van de console. Nintendo zou namelijk niet kiezen voor de Switch 2 en haalt de naam ‘Switch’ zelfs helemaal uit de titel weg. Naar verluidt wordt de volgende console namelijk de Nintendo Super Play.
Wel zou de nieuwe console dezelfde soort cartridges behouden als de originele Switch. Mogelijk betekent dat ook backwards compatibility. Tot slot weet de leaker te melden dat de console dezelfde knoppenstructuur krijgt als de SNES.