Switch 2 speculatie laait weer op door nieuw patent

News
maandag, 30 oktober 2023 om 10:00
20211005 switcholed8f1633465772
De Switch 2 is hoogstwaarschijnlijk aan de horizon. Dat is ook geen wonder, nu de Switch bijna 7 jaar oud is. Er is een nieuw patent opgedoken dat veel fans weer stof tot nadenken geeft over de volgende Nintendo-console.
Afgaand op geruchten lijkt het redelijk aannemelijk dat de volgende Nintendo console erg lijkt op een Nintendo Switch. Maar er zijn nog geen afbeeldingen of specificaties onthuld, dus veel is nog onduidelijk. Een nieuw patent doet sommige spelers vermoeden dat Nintendo de volgende console juist weer enigszins omgooit.
Onlangs werd namelijk een patent van ongeveer een jaar oud publiek zichtbaar. Het toont een concept voor een Nintendo 3DS-achtig apparaat, maar in plaats van dat de twee helften helemaal aan elkaar vast zitten, kunnen ze losgekoppeld worden. Zo kan deze nieuwe console dienen als een systeem met twee schermen, of als een systeem waarbij twee spelers een eigen scherm kunnen krijgen. Er is ook een scherm aan de buitenkant van één van de helften, zodat het apparaat gesloten gebruikt kan worden.

Lijkt de Nintendo Switch 2 op een 3DS?

Het lijkt misschien logisch dat dit patent een toekomstige console omschrijft, maar daarmee is niet gezegd dat het de volgende Nintendo-console is. Patenten voor de Nintendo Switch 2 zouden waarschijnlijk nog niet publiek zichtbaar worden gemaakt. Een splitsbare 3DS is mogelijk iets dat is overwogen, maar voor dit moment in de ijskast staat.
Naar verluidt heeft Nintendo al het een en ander gepresenteerd over de nieuwe console tijdens gamescom 2023. Er wordt bijvoorbeeld beweerd dat de console 4K-beelden kan produceren via DLSS en dat hij ray-tracing krijgt. Er is geen enkel bericht dat de console meerdere schermen heeft, maar het is ook niet helemaal duidelijk of Nintendo de uiteindelijk hardware heeft getoond, of alleen heeft laten zien welke specs hij in principe krijgt.