Bethesda’s Todd Howard heeft het liever niet voor het zeggen

News
maandag, 30 oktober 2023 om 16:30
starfield gameplayf1655059377
Todd Howard is al jaren bijna synoniem met Bethesda. Hij is niet alleen het hoofd van de studio, maar vaak ook regisseur van de games. De meeste beslissingen komen dan ook op zijn bureau, maar volgens een voormalig collega wil Howard dat helemaal niet.
Onlangs ging MinnMax in gesprek met Bruce Nesmith, de lead designer van Skyrim. Hij werkt op dit moment niet meer bij Bethesda, maar werkte er recent genoeg dat hij een klein kijkje in de keuken kan geven. Onder andere de rol van Todd Howard kwam ter sprake.
Hoewel de verantwoordelijkheden van Howard in de laatste jaren alleen maar zijn toegenomen, houdt hij nog wel het toezicht over de meeste creatieve beslissingen. Nesmith geeft aan dat Howard het waarschijnlijk niets vindt dat hij dat zegt, maar dat het wel waar is. Het is alleen niet iets dat Howard zelf wil.
Volgens Nesmith probeert Howard heel hard om niet de “Last Say Guy” te zijn, de persoon die het uiteindelijk voor het zeggen heeft. Toch is hij dat tegen wil en dank geworden, omdat hij zich beter dan gemiddeld zou kunnen verplaatsen in de gemiddelde speler. Zodoende wordt vrijwel alles op een gegeven moment aan Howard voorgelegd, al betekent dat natuurlijk niet dat hij in zijn eentje verantwoordelijk is voor eventuele tekortkomingen van een game.

Todd Howard moest The Elder Scrolls 6 te vroeg aankondigen

Nesmith ging in het interview ook even kort in op The Elder Scrolls 6. Hij verwacht dat we er niet veel van zullen horen tot vlak voor de game uit is. Het zou volgens Nesmith sowieso de voorkeur hebben van Howard om games pas laat aan te kondigen. Dat The Elder Scrolls 6 tegelijk met Starfield werd onthuld was eigenlijk alleen om ongeduldige fans gerust te stellen dat de game echt gemaakt werd.