Ex-Halo en Destiny-ontwikkelaar gaat game voor Netflix maken

News
dinsdag, 18 april 2023 om 12:00
2023 03 06 destiny 2 eclipse 3f1681808817
Netflix heeft een grote naam gestrikt om de ontwikkeling van een AAA game te leiden. Joseph Staten, voormalig ontwikkelaar voor Halo en Destiny, is namelijk aangenomen als Creative Director.
Netflix staat natuurlijk bekend als de grootste streamingdienst voor films en series, maar het bedrijf heeft een paar jaar geleden besloten om meer te gaan doen. De focus daarbij ligt voornamelijk op gaming. Zo kunnen abonnees nu al games spelen in de Netflix app, maar daar zal het niet bij blijven.
De streamingdienst werkt namelijk ook aan een AAA game, dat is in november duidelijk geworden. Netflix heeft een nieuwe studio opgericht in Los Angeles en was eerst nog op zoek naar mensen om belangrijke rollen op te vullen. Voor één van die rollen is nu een grote naam gevonden.

Grote naam gestrikt door Netflix

Joseph Staten wordt de nieuwe Creative Director bij de studio, zo heeft hij zelf bekendgemaakt via Twitter.

“In mijn werk doe ik niets liever dan samenwerken met anderen om werelden te bouwen vol iconische personages, diepe mysteries en eindeloze avonturen. Dus vandaag ben ik verheugd om aan te kondigen dat ik bij Netflix Games ben gaan werken als Creative Director voor een gloednieuwe AAA-multiplatformgame en een originele IP.”

Staten is geen kleine naam in de industrie, zo is hij onder andere de co-creator van Halo en Destiny bij Bungie. Hij heeft de Amerikaanse studio verlaten nog voordat Destiny uitkwam, waarna hij aan de slag ging bij Microsoft voor de Xbox Game Studios-familie. Staten heeft 343 Industries, de nieuwe ontwikkelaar van Halo, nog geholpen met de ontwikkeling van Halo Infinite.