Monster Hunter game in ontwikkeling bij Pokémon Go studio

News
dinsdag, 18 april 2023 om 13:00
monster hunter nowf1681812860
Niantic, de studio achter onder andere Pokémon Go, is bezig met een nieuwe titel. De ontwikkelaar heeft aangekondigd dat het werkt aan een Monster Hunter game.
Bij Niantic gaan ze van de ene naar de andere extreem populaire franchise. Na het monstersucces van Pokémon Go gaat de studio nu namelijk werken aan een Monster Hunter game - de reeks die voornamelijk in Japan enorm succesvol is. De samenwerking met Capcom is aangekondigd door Niantic via Twitter.
Net zoals andere titels van Niantic is ook het zogeheten Monster Hunter Now een Augmented Reality game. Dat betekent dat je bekende monsters uit de franchise zal zien in de echte wereld door middel van je smartphone. In plaats van Pokémon te vangen, zal je nu dus op enorme draken en andere monsters moeten jagen.

Releasedatum al bekend

Hoe de gameplay precies in elkaar zal zitten, daar blijft de ontwikkelaar nog even stil over. Niantic heeft bekendgemaakt dat er meer details worden onthuld naarmate de closed beta uitkomt. Wanneer de gesloten test precies is, dat is alleen nog niet duidelijk.
Wel is er al een releasedatum bekend voor Monster Hunter Now. In september 2023 moet de nieuwe AR game verschijnen voor Android en iOS. Ook is er alvast een teaser trailer onthuld met een paar gameplaybeelden.