Nieuwe Nintendo Direct officieel aangekondigd

News
dinsdag, 20 februari 2024 om 9:30
Al enige tijd gaan er geruchten over een aanstaande Nintendo Direct. Nu is er inderdaad een presentatie aangekondigd. Niet geheel onverwacht is hij al snel te zien.
Het is de afgelopen jaren redelijk gebruikelijk geweest dat er een Nintendo Direct was in februari. Dit jaar heeft het wachten iets langer geduurd (naar verluidt vanwege de Xbox-podcast), maar binnenkort is er dan toch een Direct. Hij is te zien op 21 februari om 15.00.
De Direct is een Partner Showcase, wat wil zeggen dat hij zich niet richt op games van Nintendo zelf, maar op titels van uitgever- en ontwikkelpartners. De presentatie is dan ook iets korter dan de meeste grote Direct-uitzendingen, maar duurt evengoed ongeveer 25 minuten. De games in de Direct moeten in de eerste helft van dit jaar verschijnen.

Wat is er te zien in de Nintendo Direct Partner Showcase?

Dat deze presentatie een Partner Showcase is, wil overigens niet zeggen dat er geen games getoond worden die meestal met Nintendo geassocieerd zouden worden. In 2020 was bijvoorbeeld Hyrule Warriors: Age of Calamity onderdeel van een Partner Showcase, want hoewel Zelda natuurlijk een Nintendo IP is, werd de game gemaakt door Koei Tecmo.
Ook nu teaset de betrouwbare leaker Pyoro_X een paar games die misschien dichter bij Nintendo staan dan de naam Partner Showcase doet vermoeden. Game Freak zou bijvoorbeeld een bijdrage leveren. Ook zou er een game zijn die Nintendo zelf uitgeeft.