Hamilton en Russell kunnen voortaan het team WhatsAppen in F1

News
dinsdag, 20 februari 2024 om 11:00
mercedes stuur whatsappf1708418931
Het F1-team van Mercedes is een speciale samenwerking aangegaan. Lewis Hamilton en George Russell kunnen nu voortaan ‘WhatsAppen’ met het team tijdens een Grand Prix.
Communicatie in de Formule 1 is extreem belangrijk. Tijdens elke sessie - of het nu een vrije training, kwalificatie of race is - krijgt de coureur essentiële informatie doorgespeeld van zijn race engineer. En de feedback van de coureur is ondertussen ook heel belangrijk, zoals hoe de banden het uithouden of wanneer ze iets vreemds voelen aan de auto.
Elk stuur in de Formule 1 heeft dan ook een ‘call’-knop, om de lijn met de race engineer open te gooien. Maar voor Mercedes is die knop nu veranderd. Het team heeft namelijk een samenwerking aangekondigd met WhatsApp.
Voortaan kunnen Lewis Hamilton en George Russell op de iconische WhatsApp-knop drukken op het stuur om te praten met het team. Kijk er dus niet vreemd van op als je het logo ineens ziet bij een onboard-shot van de Mercedes coureurs.

Creatieve advertenties in F1

Al decennialang zijn sponsors een groot onderdeel van de Formule 1. Het bouwen van de geavanceerde auto’s is allesbehalve goedkoop en teams kunnen dus goed de inkomsten van sponsors gebruiken.
De laatste jaren worden advertenties op de auto’s alleen wel steeds creatiever. Zo gebruikt McLaren de wheel covers om te adverteren voor Google Chrome en is de engine air intake bij Williams op een slimme manier overgenomen door Duracell.