LEGO lijkt snel met een speciale D&D-set te komen

News
dinsdag, 20 februari 2024 om 10:00
dungeons and dragonsf1703865627
De laatste tijd hebben we veel speciale samenwerkingen gezien met LEGO. Dat is nu opnieuw het geval, want de speelgoedfabrikant hint naar een speciale D&D-set.
Dit jaar is het tijd voor de vijftigste verjaardag van Dungeons & Dragons. Hoewel de bekende pen and paper-game al bestaat sinds 1974, is het tegenwoordig populairder dan ooit, met shows als Critical Role en de nieuwe D&D-film met een grote sterrencast.
Dat D&D tegenwoordig bijna een mainstream franchise is geworden, blijkt ook uit een nieuwe samenwerking. Op X is namelijk een teaser geplaatst naar een nieuwe LEGO-set van Dungeons & Dragons. In de korte video is een Gelatinous Cube te zien, één van de meest iconische monsters uit D&D.

D&D-set gemaakt door fans

Het is niet duidelijk hoeveel sets van Dungeons & Dragons er uitgebracht zullen worden door LEGO. De Gelatinous Cube is een opvallende verschijning in de teaser, aangezien er al eerder een set voor de fantasy franchise is aangekondigd, maar daarop was geen slijmerig monster te vinden.
Die eerdere set is voorgekomen uit een wedstrijd voor fans van D&D. De winnaar was Lucas uit Amsterdam, die een set genaamd ‘Dragon’s Keep: Journey’s End’ heeft ontworpen. Het bouwwerk bestaat uit een taverne, een grote draak en een aantal avonturiers. Mogelijk wordt er dus ook nog een andere LEGO-set gemaakt voor het speciale jubileum van Dungeons & Dragons.

Populair Nieuws