‘Nintendo Switch opvolger is niet wat je denkt’

News
maandag, 06 maart 2023 om 14:00
20211005 switcholed8f1633465772
De Nintendo Switch vierde onlangs zijn zesde verjaardag. Het is al langer de aanname dat de Switch ongeveer zeven jaar meegaat en er zijn de laatste tijd inderdaad steeds meer geruchten dat de Switch 2 er snel komt. Maar nu wordt beweerd dat de situatie rondom de Switch 2 iets anders is dan je misschien verwacht.
De geruchten dat we ergens dit jaar nog te weten komen waar Nintendo de Switch mee opvolgt worden steeds hardnekkiger. Gelet op het succes van de hybride console gaan veel mensen er vanuit dat de nieuwe console er niet veel van afwijkt. Switch 2 lijkt de meest logische vorm die de console kan aannemen.
Maar journalist Jeff Grubb doet wat opvallende uitspraken over de nieuwe console. Hij laat bij Kinda Funny Games Daily weten dat de onthulling van nieuwe Nintendo-hardware zeker mogelijk is dit jaar, maar dat het geen Switch Pro en misschien zelfs geen Switch 2 wordt, maar “iets er tussenin”. Hij geeft aan dat Nintendo, zoals het bedrijf zelf eerder heeft aangegeven, graag zoveel mogelijk Switch-gebruikers meeneemt naar de nieuwe console, in plaats van dat de nieuwe generatie weer bij nul begint.
Het lijkt er dan ook op dat Grubb vooral twijfelt of de nieuwe console de naam Switch 2 draagt. Dat er krachtigere hardware komt die een nieuwe console genoemd mag worden, lijkt vrijwel zeker. De vraag is alleen hoe Nintendo hem in de markt gaat zetten als “Switch 2” mogelijk een te harde scheidingslijn suggereert.

Wanneer verschijnt de Switch 2?

Nintendo heeft in het verleden eigenlijk nog nooit gewoon een cijfertje achter een console-naam geplakt, dus het is zeker mogelijk dat Grubb gelijk krijgt over de naam. In de tussentijd spreekt vrijwel iedereen van een Switch 2 en daarover is ook al het één en ander naar buiten gekomen. Een recent lek suggereerde bijvoorbeeld dat de Switch 2 uiterlijk in de eerste maanden van 2024 verschijnt, tegelijk met de laatste DLC voor Pokémon Scarlet en Violet.