Nintendo voedt Switch 2 geruchten door aanpakken leaker

News
zaterdag, 04 maart 2023 om 11:30
nintendo switch 3953601 1920f1618299411
Geruchten over een Nintendo Switch 2 of Nintendo Switch Pro zijn niet nieuw, maar nu de console zes jaar oud is gaan er weer een hoop nieuwe rond. Nu lijkt Nintendo – bewust of onbewust – de geruchten zelf te voeden.
Een prominente Chinese leaker genaamd Factory Uncle is verbannen van een forum waar die meerdere leaks deelde. Ook is een thread die die leaker had aangemaakt gesloten. Factory Uncle heeft een goede reputatie, doordat die al eerder verschillende Switch models lekte die later bleken te kloppen.
In een post hint de leaker met de woorden ‘Nintendo’s Ninja’s’ erop dat het verzoek om hen te verbannen en diens te thread te sluiten van Nintendo zelf afkomt. Dit leidt nu tot nog meer speculatie: als Nintendo dit verzoek inderdaad heeft ingediend, probeert het bedrijf lekken tegen te gaan voordat de officiële onthulling plaatsvindt?

Meer Nintendo Switch 2 geruchten

Factory Uncle is niet de enige die die een nieuwe Switch lekte. Zo verscheen er deze week ook een leak op 4chan over de Pokémon Presents, waarin niet alleen de DLC voor Scarlet en Violet werd aangekondigd, maar ook gedetailleerde informatie over de DLC die achteraf ook nog eens bleek te kloppen. In de post schreef de leaker ook dat de tweede DLC-golf van de games gepaard gaat met een patch om de graphics te verbeteren.
Deze patch zou bedoeld zijn voor ‘nieuwe Nintendo Switch modellen die dan worden uitgebracht’. Later verduidelijkte de leaker dat het gaat om een ‘machine van de volgende generatie’.

Populair Nieuws