Pokémon Scarlet en Violet DLC officieel onthuld

News
maandag, 27 februari 2023 om 16:00
pokemon scarlet keyartf1668713769
Pokémon Scarlet en Violet verschenen eind vorig jaar en gingen, ondanks technische problemen, als zoete broodjes over de toonbank. DLC leek dan ook enigszins onvermijdelijk. Deze is nu inderdaad onthuld.
Nadat Pokémon generaties lang een gewoonte maakte van een derde versie of een nieuw duo om meer verhaal en Pokémon te introduceren, ging Game Freak met de tijd mee voor Pokémon Sword en Shield. Deze games kregen namelijk een uitbreiding via DLC. Het leek aannemelijk dat dat ook ging gebeuren met Scarlet en Violet en dat is nu bevestigd.
Net als de DLC voor Pokémon Sword en Shield komt die voor Scarlet en Violet in twee golven, genaamd The Teal Mask en The Indigo Disk. Beide voegen een nieuw gebied toe aan de game. Ook introduceren ze Pokémon die in eerste instantie niet in Scarlet en Violet te vinden waren. Samen heten de twee golven The Hidden Treasure of Area Zero.

Wanneer komt de DLC voor Pokémon Scarlet en Violet?

Je kunt de DLC voor de games nu al kopen en je ontvangt dan alvast nieuwe outfits om te dragen in Scarlet en Violet. Maar de release van de werkelijke DLC-pakketten laat nog even op zich wachten. The Teal Mask verschijnt namelijk in de herfst, waarna The Indigo Disk in de winter uitkomt.
Voor die tijd komen er ook nog andere updates naar de games. Zo worden er binnenkort al twee nieuwe Pokémon toegevoegd. Ook is het nog altijd de bedoeling dat de games vroeg dit jaar compatibel worden met Pokémon Home.