‘GTA 6 release mogelijk intern uitgesteld’

News
maandag, 12 februari 2024 om 10:30
gta 6 trailer luciaf1701763197
Rockstar en Take-Two hebben nog weinig beloofd over de releasedatum van GTA 6, behalve dat hij volgend jaar is. Maar er waren aanwijzingen om een wat optimistische schatting te maken over een precieze datum. Nu denken analisten alleen dat de game toch intern is uitgesteld.
Take-Two Interactive heeft onlangs zijn kwartaalbespreking gehad. Daarin wilde het bedrijf niet veel loslaten over de release van GTA 6, maar leek het te suggereren dat er niets was veranderd. Daar denken analisten van Wedbush Securities alleen anders over (via VGC).
Take-Two heeft de verwachtingen voor het komende belastingjaar namelijk naar beneden bijgesteld, van 8 miljard naar 7 miljard. Door het eerdere hoge getal meenden velen dat GTA 6 in het komende belastingjaar en dus vroeg in 2025 zou verschijnen. Maar nu er een miljard af is, denken de analisten dat de game later verschijnt.

Wanneer is de release van GTA 6?

Dat wil niet zeggen dat hij een heel jaar is uitgesteld. Kalenderjaar 2025 is namelijk nog goed mogelijk, ook als belastingjaar 2025 niet meer wordt gehaald. Take-Two’s belastingjaar 2025 is namelijk op 31 maart 2025 al afgelopen.
In mei komt Take-Two met uitgebreidere verwachtingen van de komende jaren. Mogelijk is daar nog beter uit op te maken wanneer GTA 6 uitkomt. Uiteindelijk is het wachten natuurlijk op een officiële aankondiging van Rockstar en Take-Two.