‘Dit is de datum van de volgende Nintendo Direct’

News
woensdag, 07 februari 2024 om 12:30
Het is februari en in het verleden betekende dat vaak dat er een Nintendo Direct voor de deur stond. Momenteel moet dat nog aangekondigd worden, maar er gaan al geruchten dat er één op de planning staat. Er gaan nu zelfs een mogelijke datum rond.
De eerste Nintendo Direct van het jaar komt vaak in februari, dus speculatie en geruchten laaien de laatste dagen flink op. Velen hadden verwacht dat de Direct deze week zou zijn, maar dat is niet aangekondigd. Dat kan nog gebeuren, maar nieuwe geruchten suggereren dat de presentatie een week later is.
De Portugese site Universo Nintendo heeft namelijk van een anonieme bron vernomen dat de Direct op 15 februari wordt uitgezonden. De insider Nate the Hate, die het vaker bij het rechte eind heeft, beweert hetzelfde te hebben gehoord. Een officiële aankondiging komt bij een Nintendo Direct meestal maar kort van tevoren, dus of deze datum klopt horen we waarschijnlijk niet al te snel.

Welke games komen langs in de Nintendo Direct?

Een grote vraag is natuurlijk wat Nintendo gaat laten zien in de nieuwe Nintendo Direct. Er zijn titels waarover nog de nodige informatie kan komen, zoals de remake van Paper Mario: The Thousand-Year Door. Onlangs beweerde de leaker Billbil-kun dat deze Direct weer een game laat zien die meteen uitkomt.
Overigens lijkt het nog te vroeg om veel te verwachten over de Switch 2. Nintendo heeft onlangs aangegeven dat de huidige Switch de focus blijft in het komende jaar. Bovendien worden Direct-presentaties vrijwel nooit gebruikt voor grote hardware-onthullingen.