Stakingen in Hollywood kost Warner Bros. 500 miljoen dollar

News
woensdag, 06 september 2023 om 12:30
Door de stakingen in Hollywood liggen veel producties stil en zijn films en series uitgesteld. Producent Warner Bros. schat dat de stakingen het bedrijf ongeveer 500 miljoen dollar zullen kosten.
Al een paar maanden ligt bijna heel Hollywood stil. Eerst hebben de schrijvers besloten om een staking te organiseren, nadat grote productiehuizen niet akkoord gingen met de gewenste loonsverhoging en bescherming tegen het gebruik van kunstmatige intelligentie. Niet veel later hebben ook de acteurs besloten om te gaan staken, om vrijwel dezelfde redenen.
Als gevolg van de staking kunnen er geen scripts worden geschreven, opnames worden gemaakt of films en series worden gepromoot door middel van premières en interviews. Om die laatste reden heeft Warner Bros. besloten om de release van Dune 2 uit te stellen naar 2024, ondanks dat de film al helemaal klaar was om uitgebracht te worden.
De keuze om de blockbuster en andere projecten uit te stellen, zal Warner Bros. Discovery alleen wel veel geld kosten. Volgens The Hollywood Reporter is de verwachting van het bedrijf dat er 300 tot 500 miljoen dollar minder omgezet zal worden in 2023. Daarmee komt de producent niet in geldnood te zitten, want de verwachte omzet is verlaagd van 11 miljard dollar naar 10,5 miljard dollar.

“Hoewel Warner Bros. Discovery hoopt dat deze stakingen snel zullen worden opgelost, is het niet mogelijk te voorspellen wanneer de stakingen uiteindelijk zullen eindigen. Aangezien beide gilden vandaag nog steeds staken, gaat het bedrijf er nu van uit dat de financiële gevolgen van deze stakingen voor WBD tot eind 2023 zullen aanhouden.”

Ook staking bij game-uitgevers?

Niet alleen producenten van films en series krijgen mogelijk te maken met een staking van acteursgilde SAG-AFTRA. De organisatie heeft haar leden namelijk opgeroepen om te stemmen over een staking bij game-uitgevers. Ook die bedrijven zouden namelijk niet akkoord gaan met een loonsverhoging en bescherming tegen AI. De kwestie zou zijn met uitgevers als Activision Blizzard, EA, Epic Games, Disney en WB Games.

Populair Nieuws