Indiana Jones krijgt nieuwe LEGO sets

News
dinsdag, 14 maart 2023 om 11:30
Er worden in rap tempo allerlei nieuwe LEGO sets aangekondigd. Nu is het de beurt aan een geliefde filmklassieker waarvan al een tijdje geen nieuwe sets zijn verschenen. Het duurt niet lang meer voor je nieuwe Indiana Jones-sets in huis kunt halen.
Rond de release van Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull waren er een tijdje wat LEGO-sets beschikbaar gebaseerd op de geliefde filmreeks. Maar er zijn nu al jaren geen sets meer uitgebracht rondom de bekende avonturier-archeoloog. Met de release van een gloednieuwe film in aantocht komt daar nu verandering in.
LEGO heeft namelijk een drietal sets aangekondigd, gebaseerd op de oorspronkelijke filmreeks uit de jaren 80. De grootste set is een diorama van The Temple of the Golden Idol, waar het iconische begin van Raiders of the Lost Ark zich afspeelt. De tempel wordt compleet nagebouwd, inclusief een grote rollende steen.
Zo kun je de scène uit The Last Crusade waarin Indiana Jones en zijn vader in auto achtervolgd worden door een gevechtsvliegtuig nabouwen. Ook de Well of Souls, waar de Ark verborgen was, wordt uitgebracht als LEGO-set. Opvallend genoeg is er geen set gebaseerd op Temple of Doom, maar wellicht volgt die nog. De sets die nu zijn aangekondigd verschijnen op 1 april.

Wanneer verschijnt Indiana Jones and the Dial of Destiny?

De terugkeer van LEGO Indiana Jones zal ongetwijfeld te maken hebben met de release van de nieuwe film deze zomer. De film verschijnt op 28 juni van dit jaar en wordt de laatste film waarin Harrison Ford Indiana Jones speelt. Wat precies het verhaal wordt van de film is nog niet bekend.